Sju träningspass genomfördes under de tre dagarna i projektet som BK Falan kallar för "Girlpower".

Det är tredje säsongen som Yvonne Klarson bjuder in ett antal tjejer i Västergötland för att träna badminton med BK Falan. Den här gången bar det av till Stockholm och Bosön.

Syftet med projektet är att låta dom bästa tjejerna i Västergötland få träna ihop och lära känna varandra.

– Om tjejerna har roligt tillsammans och känner att dom utvecklas ökar möjligheterna att de vill fortsätta satsa på badminton, säger Yvonne.

Tolv tjejer deltog i helgen och tränare tillsammans med Yvonne var Stefan Svanberg och Frida Kjellén från Ulricehamn. Det tränades en hel del dubbel, då alla tjejerna är ungefär lika bra. Dessutom filmade man fotarbetet och tränade på rätt rörelsemönster på banan. För att stärka sammanhållningen genomfördes det också en 5-kamp lagvis.

Från hemmaklubben deltog Caroline Larsson, Emma Klarson och Nellie Carlsson. Med på Bosön var också Nellies dubbelkompis Louise Nordh från Ulricehamn.

– Bra för Nellie och Louise att dom fick tre träningsdagar ihop, då dom kommer att spela dubbel i alla SJT-tävlingar för U15 kommande säsong, säger Stefan. På dessa tävlingar får bara dom 32 bäst rankade spelare i Sverige deltaga. Detta gäller även Caroline och Emma, som deltager i U17.