Efter två tuffa säsonger ramlade till slut värmländska Mallbackens IF ur damallsvenskan. Det gick alltså att rädda nytt kontrakt i slutändan 2015, men inte nu i höstas.

För Falköpingstjejen Madelen Janogy, som har spelat i Mallbacken sedan sommaren 2014, var det ändå en ganska bra säsong.

— Först och främst är det ju väldigt tufft att spela forward i ett bottenlag, som mest får ägna sig åt att försvara sig. Så man får ju sällan några större rubriker, men jag spelade i alla fall alla matcher och jag gjorde fem mål. Dessutom fick jag chansen i U23-landslaget i England i somras, så nog tycker jag att jag har gått framåt ett steg under 2016, påpekar hon.

Blev imponerad

Strax innan damallsvenskan var slut i höstas fick Falköpingstjejen ett telefonsamtal uppe från Piteå.

— Till en början kände jag mig ganska skeptisk, inte minst med tanke på hur långt bort Piteå ligger, men jag gav det chansen och åkte dit för att kolla läget.

Annons

— Det blev en mycket trevlig vistelse, en liten "wow"-känsla spreds inom mig. Jag gillade det jag såg av staden och framförallt de intryck som klubben gav. Allting var väldigt proffsigt, så redan när jag åkte hem kändes det klart på något vis, säger Janogy.

Satsar svenskt

Piteå IF har, skulle man kunna säga, tagit över Umeå IF:s roll som Norrlands klart ledande damfotbollsklubb. Den gångna säsongen slutade laget fyra i damallsvenskan.

— Piteå IF är verkligen ett topplag och har många bra spelare. Det har jag om inte annat märkt ni vi har mött laget med Mallbacken. Truppen består för övrigt av väldigt många svenska spelare, det verkar vara deras melodi.

Återstår nu att se om Madelen Janogy kan kriga till sig en ordinarie plats i sin nya klubb.

— Det är såklart min målsättning, även om jag vet att konkurrensen är tuff och att det inte blir lätt. Men jag ser det som en utmaning. I detta lag tror jag att jag skulle kunna komma till min rätt på allvar. Laget brukar äga mycket boll och har ett rakt spel, det passar mig perfekt då jag är en djupledsspelare, berättar Madelen.

Redan inom kort flyttar Madelen upp till Piteå, träningen drar nämligen igång den 16 januari.

Kan bli KM

— Just nu befinner jag mig hemma hos familjen i Falköping för julfirande och går det att lösa så spelar jag gärna KM i futsal den 8 januari med Falköping FC. Men det kommer ju tyvärr lite mitt i flytten för mig, summerar hon.