Själv förnekar han brott och menar snarare att det är han som drabbats av hennes våld. Men det är en version som åklagaren inte tror på.

Listan av brott i åtalet är mycket lång:

19 november 2019 har han tagit ett hårt tag i kvinnans arm och slagit henne i ansiktet på vänster sida. Detta orsakade smärta, rodnad, svullnad och blåmärken. Ärendet rubriceras som misshandel.

25 oktober 2019 skickar mannen ett sms till henne där han hotar att elda upp hennes bostad. Ärendet rubriceras som olaga hot.

9 oktober 2019 ska den misstänkte har kört på kvinnan med bil, vilket orsakat smärta och blåmärken. Ärendet är rubricerat som misshandel.

2 augusti 2019 tar den åtalade stryptag på henne med båda händerna, vilket orsakar smärta och rodnad. Ärendet är rubricerat som misshandel.

17 juni 2019 tar den misstänkte tag i kvinnans arm och slog henne upprepade gånger i ansiktet. Ärendet är rubricerat som misshandel.

Mellan den 1 maj och 19 maj 2019 slog och sparkade mannen kvinnan. Ärendet är rubricerat som misshandel.

Annons

Den utsatta kvinnan har mått mycket dåligt under perioden och menar att hon även misshandlats psykiskt.

Fler brott

Men den 23-årige mannen är även misstänkt för fler brott. Under en flytt har han slagit sönder fönsterrutorna i två dörrar och bankat på entrén så att det uppstått märken. Fastighetsägaren har begärt ett skadestånd på 5 185 kronor.

Mannen åtalas också för två narkotikabrott.

Bland annat ska han haft 3 tabletter med tramadol på Ekliden i Skövde och 2,37 gram cannabis i Boulognergränd i samma stad.

Hot