Först ut var Arvid Jönsson, Elin Löfgren och Lisa Bertilsson i dubbelbugg. De tävlar i juniorklassen, men var i helgen ihopslagna med de vuxna dansarna. Trion gjorde en mycket bra runda och hallen jublade efter deras runda, som resulterade i en andraplats.

Dagen fortsatte med bugg där HV Dans var representerade i de flesta klasserna under eftermiddagen. Först ut var ungdomarna Erik Nord/Maja Forsberg och Arvid Jönsson/Elin Löfgren. De dansade direktfinal och båda paren gjorde mycket bra rundor. Erik och Maja tog hem silvret och Arvid och Elin fick kliva högst upp och ta emot guldet.

Därefter var det dags för juniorerna. Först ut var John Engström och Emma Nord som hade direktfinal. De dansade på och charmade publiken. Det slutade med att de fick kliva högst upp på pallen.

Sedan var det dags för Oliwer Hultén och Wilma Gustavsson i Junior B. De dansade en mycket bra runda med mycket inlevelse och härlig dans. Även de fick klättra högst upp på pallen och ta emot guldet.

Framgångarna fortsatte när Simon Jansson och Lisa Bertilsson som i vanliga fall tävlar i högsta juniorklassen var ihopslagna med Vuxen B klassen. De dansade kvartsfinal, som tog dem vidare till semifinal och slutligen fick de dansa final efter fantastiska rundor. I finalen dansade de förbi de vuxna dansarna och tog hem silvret.

I Bugg Vuxen C hade klubben med två par, Niklas Johansson/Catrine Berggren och Caroline Nilsson/Johan Olofsson. Paren hade först kvartsfinal där de tog sig direkt vidare till semifinal och sen vidare till finalen. Johan och Caroline som gjorde sin första tävling ihop dansade mycket bra och fick med sig bronset hem. Niklas och Catrine som dansade i samma klass fick med sig guldet hem efter en fartfylld dans i finalen.

Annons

I 35+A/S klassen dansade Pertti Haaga/Catharina Lindström och Erik Hallström/Marie Myrqvist. Båda paren startade i uttagning och tog sig vidare till kvartsfinal. Pertti och Catharina hamnade precis utanför semifinalen men Erik och Marie tog sig vidare till semifinal och sedan vidare till finalen. Det var deras första tävling i den nya klassen sen de gick upp och de dansade sig till en fin femteplacering.

Sista ut för dagen var Jacob Berggren/Madeleine Holmlind i högsta klassen Bugg Vuxen A/S. De dansade först semifinal och tog sig vidare till finalen. De dansade bra och tog hem en femteplacering de med.

HV Dans lagledare Camilla och Camilla var väldigt nöjda med dagen och stolta över hela tävlingsgänget. En mycket bra dag i Ulricehamn och nu ser hela gänget fram emot tävlingen i Götene på lördag.

Resultat: Ulricabuggen

DVC/DJB: 2) Arvid Jönsson, Elin Löfgren & Lisa Bertilsson (HVD)

BUB: 1) Arvid Jönsson &..

Resultat: Ulricabuggen

DVC/DJB: 2) Arvid Jönsson, Elin Löfgren & Lisa Bertilsson (HVD)

BUB: 1) Arvid Jönsson & Elin Löfgren (HVD)

BUB: 2) Erik Nord & Maja Forsberg (HVD)

BJC: 1) John Engström & Emma Nord (HVD)

BJB: 1) Oliwer Hultén & Wilma Gustavsson (HVD)

BVC: 1) Niklas Johansson & Catrine Berggren (HVD)

BVC: 3) Johan Olofsson & Caroline Nilsson (HVD)

B35A/B35S: 5) Erik Hallström & Marie Myrqvist (HVD)

B35A/B35S: 14) Pertti Haaga & Catharina Lindström (HVD)

BVB/BJA: 2) Simon Jansson & Lisa Bertilsson (HVD)

BVA/BVS: 5) Jacob Berggren & Madeleine Holmlind (BDF / HVD)