Tävlingen genomfördes utomhus i 50-metersbassäng och det var helt klart andra förhållanden än vad simmarna är vana vid. Lördagens tävlingar hade vädrets makter på sin sida med lagom sol och moln, medan söndagen bjöd på ett mer växlande väder med regn och sol.

Trots de yttre förhållandena gjorde simmarna återigen bra ifrån sig. Moa Alsiö hade en fin helg med nya rekord på 200 och 400 meter frisim. Hon simmade även 800 meter frisim för första gången under helgen.

Totalt blev det nio medaljer fördelade på fem simmare. Filippa Lind tog brons på 100 och 200 meter bröstsim i åldersklassen 13-årsklassen och Julia Jonsson tog silver på 100 och 800 meter frisim i samma åldersklass. I 15-årsklassen slog Ida Johansson till med ett guld på 200 meter bröstsim och guld blev det även för Francesca Clark på 400 meter medley i 16-årsklassen. Hon fick också med sig ett brons på 200 meter ryggsim liksom Simon Svedberg, som även simmade hem ett brons på 100 meter fjärilsim.

Nästa helg är det dags för säsongens sista tävling, även den utomhus. Då drar simmarna iväg till Lane 4 Cup i Mariestad.