En fanfar av Musikskolan inleder invigningen med öppet hus på söndag.

Själva bandklippningen utförs sedan av kommunalrådet Conny Johansson och vd:n för Bräcke diakoni, Martin Ärnlöv.

”Jättespännande”

Det är Bräcke som hyr hela Medborgarhuset, men budskapet från kommunen är tydligt. Det ska fortfarande vara medborgarnas hus.

— Vi har varit med på en resa och det känns jättespännande nu när vi är framme, säger Magnus Sundén.

Han ser en stor potential i medborgarhuset, och pekar bland annat på besöksnäringen. Att huset kan locka till konferenser och möten alstrar även gästnätter för andra företag inom branschen, vilket i sin tur ger möjlighet till fler arbetstillfällen, menar näringslivschefen.

Annons

Apropå arbetstillfällen så kan hotellchef Ursula Frölin redan nu konstatera att det behöver anställas fler.

— Vi behöver anställa tre personer inom kort, och hoppas att det kan bli fler, säger Frölin.

Revy och historik

Hon kan se tillbaka närmare ett par års tid av arbete för att nå dit man är i dag, med hotell, restaurang och övriga lokaler i huset. Hundratals konferensgäster har redan tagits emot, trots att det bara har gått ett antal veckor sedan hotellet och restaurangen återöppnade.

Söndagens invigning med öppet hus innebär att alla gäster bjuds på tårta. Under eftermiddagen kommer Nassim Al Fakir att står för familjeunderhållning med konceptet från Barnkammarboken.

— Då håller vi till i Margaretasalen, berättar kommunens kulturutvecklare David Strenge.

Revygänget i Teaterboven har denna dag publikrepetitioner i Stadsteatern och Kerstin Arnesson finns i Kinnarpssalen för att ge ett historiskt perspektiv på medborgarhuset.

Kommunens fastighetschef Jan Aurén och fastighetsförvaltare Peter Bromander är nöjda med renoveringen som huset har genomgått. Återstår för renovering gör själva stadsteatersalongen och rotundan i källaren, men redan nu kan söndagens besökare mingla i en teaterfoajé som har utrustats med soffor och bord.