Falköpings Tidning

Annons

Mer ekonomisk hjälp till flyktinglägren behövs

Mer ekonomisk hjälp till flyktinglägren behövs

Kläder, skor, blöjor, leksaker, symaskiner.
Sara Doskis insamling till flyktingläger i Syrien och Irak vittnar om mycket engagemang från både privatpersoner och företag.
– Men nu behöver vi verkligen pengar för att kunna frakta ner det här, säger initivativtagaren som planerar att åka ner till syriska gränsen igen i augusti.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Annons

Klart: Söderberg ny tränare för IFK Falköping

IFK Falköping har gjort klart med ersättaren till Mikael Lindgren.
Ny huvudtränare blir Rickard Söderberg som därmed återvänder till Falköpingsfotbollen.
– Vi känner att det kommer att bli en nytändning för hela föreningen, säger Morgan Johansson, fotbollsansvarig i IFK Falköping.

Nu avslutas projektet fördjupad samhällsorientering efter ett år

För exakt ett år sedan startades projektet fördjupad samhällsorientering med målsättningen att underlätta för nyanlända att hitta och ta till sig information om tillvaron i Sverige.
– Vi är jättenöjda med projektets resultat, säger Johan Strömberg som är avdelningschef för Vuxenutbildning och arbetsmarknad.

Förvarade tändhattar i centrala Skövde – nu får han böter

48-åringen förvarade patroner, ett stort antal tändhattar och explosiva varor på en adress i Skövde utan tillstånd. Nu har han fått sin dom.

Joel Rickardsson död – pionjär inom innebandyn

En av innebandyns verkliga pionjärer, Joel Rickardsson, har gått bort. Rickardsson, som grundade innebandymärket Jolly, blev 89 år.
Joel Rickardsson var en stor del i innebandys utveckling och spridning under pionjäråren. Han blev invald i Svensk Innebandys Hall of Fame 2018.

Nytänkande team får fortsätta

Låga trösklar och samverkan är två av grundtankarna med Ällagatans förebyggande team.
Projektet har pågått i två år och får nu fortsätta sin verksamhet tills socialnämnden tar ny ställning till nästa års detaljbudget.
– Teamets arbete bygger på samverkan med skola och socialförvaltning utan skyldighet att dokumentera, beskriver Eva Olofsson, biträdande socialchef.

”Skövde är varken mer eller mindre förskonat”

Skjutningarna rubriceras som grova brott. Men Skövde och Skaraborg är fortfarande ett lugnt och tryggt område, anser Skaraborgs lokalpolisområdeschef Jan Hellnevi.

Så mycket pengar gav Världens barn-konserten

Nu står resultatet för söndagens Världens barn-konsert i Falköping klart.

Martin Stenmarck gör stor show i Vara

Martin Stenmarck är tillbaka med en stor rock- och popshow. Den 14 december och 21 december kommer han till Vara Konserthus med en föreställning fylld av högoktanig energi, liveband och ett hisnande tempo.
Artikel 2 av 9
Klart: Söderberg ny tränare för IFK Falköping
Tillbaka till startsidan