Jag har med stor säkerhet kvar lite julpynt någonstans som jag borde ta bort också. Eller så låter jag det vara kvar, så fort som tiden går så skiter det väl till så är det dags att julpynta igen.

När jag var liten så sa alltid morsan "Åhh vad tiden går fort", men det tyckte naturligtvis inte jag som gick i skolan och tyckte att tiden kröp fram mellan loven. Och sommarlovet var ju en halv livstid långt och inte regnade det heller.

Från det att jag utan livsfara kunde ta tåget själv från Göteborg till Mullsjö där syster och svåger hade en arrendegård så tillbringade jag mina sommarlov där. Redan då flydde jag storstaden.

Midsommar var det, ja. Idag jobbar jag och far runt både i Tidaholmsbygden och Falbygden, massa bilder och lite text.

Ungefär som skolavslutningarna jag var på. For runt som en skållad råtta till de olika landsortskyrkorna och knäppte bilder till ett ganska gediget bildspel på nätet. Tyvärr kom bara Valstad med i tidningen...ok en puff på framsidan från Fröjered. När man skulle sitta och skriva ihop det hela kom niorna i balvagnar och sjöng och skrålade så våra stora fönster på redaktionen skallrade.

* * *

Undrar varför jag tappar bort midsommar hela tiden som det var meningen att denna krönikan skulle handla om. En midsommar firades på en skärgårdsö där min andra syrra hade sommarstuga. Det var dans på dansbanan och min dåvarande sambo hittade en oöppnad flaska brännvin, sen mindes nog inte han så mycket mer av den aftonen och inte fick vi med honom hem heller, så han fick sova över i nåt skyffe.

Annons

Första gången jag träffade barnens farmor och farfar var en natt innan midsommarafton. Jag skulle köra hem barnafadern och för att slippa att öppna och stänga grindar så tog vi en annan mycket mindre väg.

–Och här svänger du vänster och håller till höger, sa han innan en liten backe.

Nu är det så att jag och det där med höger och vänster funkar inte per automatik så jag svängde vänster och höll vänster, bilen gjorde två hopp och parkerade sig i ett hål mellan två tallrötter. Vi gjorde allt vi kunde men bilen satt där den var så det var bara att knata iväg och väcka föräldraskapet, två halv tre var väl klockan.

Efter ett bökande med några plankor och domkraft så kom bilen loss, men klockan hann väl bli framåt sex innan jag var hemma och bytte om för att börja jobba klockan sju... nåja då var man ung och kunde göra såna saker.

Det är ju såna tokigheter man minns, eller en midsommar i Brandstorp när vi gick en konstig tipspromenad där man bland hopplösa frågor skulle samla tre myror i en tändsticksask. Jag halkade på en sten i skogen och blev ganska våt i rumpan när jag landade i mossan. Men roligt var det.

* * *

Tavelhult har dragit igång i måndags med slåttergille, det är ju lite midsommar över det hela med sill och potatis och Kalle Träbens goda sås till.

Hemma så har gulärleungarna lämnat boet så nu ska jag fylla på med blommor och kanske fixa till mina egna odlingar. En liten krasse på cirka sju centimeter hade blivit avknipsad och så lite ledsen ut. Medan jag funderade på vad jag skulle göra med den så satte jag den i en burk med vatten ihop med lite flitiga lisa som stod på rotning. Döm om min förvåning när jag häromdan såg att krassen satt rötter. Det trodde jag inte om den.

Ha nu en goer midsommar å ta det lugnt med nubbarna. Gomedda...