Travhelgen i Stockholm blev en upplevelse för bröderna Tomas och Niclas Blomqvist som är med och driver familjeföretaget Matöppet i Tidaholm. Det var i kraft av många sålda andelssystem på V75 som ATG bjöd in duon som VIP-gäster.

Och nog kunde bröderna samla på sig många sköna minnen under två dagar på Solvalla.

— Det är klart att det var en upplevelse för oss, en riktig tôppenhelg, säger Tomas.

Lördagens travtävlingar följde de från VIP-tältet på andra våningen på huvudläktaren. Där bjöds mat och dryck och bästa utsikten över banan. Det var många kända sport- och travprofiler på plats.

Annons

— Jag och Nicke tyckte nog allt att en del ansikten verkade välbekanta och plötsligt kände vi igen en del Brynässpelare. Det visade sig att flera spelare från varje SHL-klubb var inbjudna. Klart att man tjötade lite med dem och Daniel Widing, som nu spelar i Rögle, tjoade och hälsade på oss på söndagen också. Det är roligt med sportfolk, det är inga märkvärdigheter, alla är på samma nivå.

Tomas och Niclas minglade med fler profiler som förre förbudskaptenen i ishockey Anders "Ankan" Parmström och tidigare förbundskaptenen i fotboll, Tommy Söderberg.

— Jädra sköna gubbar alltså!

Bröderna lobbade hårt för "sina klubbar" Tidaholms HF och Tidaholms G&IF. I synnerhet brynäsare och Tommy Söderberg "förhandlades" det med.

— Haha, jo, jag gjorde mina försök, men tyvärr fick jag inte med dem hem på tåget.

Söndagen, Elitloppsdagen, tillbringades i Hästsportens hus, som ligger på Solvalla. Därifrån följdes också tävlingarna.

— Det var intressant att besöka deras lokaler och träffa lite branschfolk, men det var lite bökigt att följa tävlingarna därifrån. Trångt och stimmigt. Vill man vara ordentligt insatt, se värmningarna och höra intervjuer är det faktiskt bättre att vara hemma och se på TV eller ATG Live.

Något som bröt mönstret negativt var utdelningen i spelluckorna.

— Spelet ska vi inte tala om, det gick åt skogen. Men som tur är fanns det så mycket annat som var bra, summerar tidaholmaren.