4 januari. Årets inleds med ett huvudbryderi av rang. ”Mystisk tomte i Börna” var rubriken. En mystisk torpartomte som delade ut julklappar i hundratals brevlådor veckan innan är själva händelsen. Något svar på frågorna vem? hur? och varför? kan inte ges. ”Tomten vill troligen vara hemlig”, som en Borgundabo konstaterar.

Annons

11 januari. FT har lyckan att återkomma till det virala paret som ett år tidigare väckte uppståndelse med ett frieri som fick den mest inbitna singelperson att fälla en tår. Lille Tristan Roadery kommer nämligen till världen den 5 januari. Ett kärleksbarn av rang. De romantiska föräldrarna heter Johnny och Michaela.

13 januari. Falköping får sin allra första ungdomsstrateg. Ny på nya posten var Sarha Eng som går direkt från examen på socionomprogrammet till sitt nya jobb. Med tonvis av rutin från jobb på Ungdomens hus och som elevcoach på Ållebergsgymnasiet tar hon sig an utmaningen, och har sedan dess gjort skillnad för kommunens ungdomar.

21 januari. Bosse Möller tackar för sig efter 21 år på Hotel Falköping. Nya ägare blir Bräcke diakoni som sedan tidigare driver kurorten Mösseberg. Idag är hotellet renoverat och Bräcke även hyr övriga delar av Medborgarhuset.

22 januari. Årets ojämförligt största näringslivsnyhet kläcks. H&M kommer till Falköping. Detta är budskapet som många Falköpingsbor har väntat på, att döma av reaktionerna i sociala medier. Näringslivschefen Magnus Sundén firar med tårta i vinterkylan på Köttorget. Sedan dess har hus rivits, träd fällts och en ny byggnad är på väg att uppföras. Under 2017 ska portarna slås upp.