I måndags startade ombyggnaden av SEB:s kontor vid Hertig Johans torg. Bankkontoret ska anpassas till en nära nog fördubblad personalstyrka, eftersom personal från Falköpingskontoret ska flytta in.

– Det har varit diskussioner om hur vi skulle göra, men vi bestämde ganska snart att vi vill satsa på ökad närvaro i Skövde och vara kvar i centrum. Nu kommer vi kunna möta fler kunder fysiskt varje dag, säger Per Nilsson.

Banken får nu möjlighet att arbeta på ett modernare sätt, med öppna ytor, till skillnad från tidigare då det var egna rum som gällde.

Annons

– Vi kommer bland annat att sitta i fyrklöver så att man kan kompetensväxla bättre, säger Per Nilsson.

Under ombyggnaden kan kunderna vända sig till ett mobilt bankkontor som står på torget utanför banken. Där kan bland andra Kristin Shokry och Caroline Ohrlander i princip erbjuda alla tjänster, förutom kontanthantering.

– Vi jobbar heltid med det mobila bankkontoret och åker runt i Sverige, på mässor, företagsbesök och olika evenemang. Vi dyker upp på platser där man inte förväntar sig en bank, säger Kristin Shokry.

Ombyggnadsperioden är satt till en vecka, sen ska det vara klart. På måndag drar verksamheten igång igen, i de ombyggda lokalerna.

– Det är sjukt kul att kunna göra den här satsningen. Skövde är en ort där vi vill finnas i framtiden, och vi satsar på att växa, säger privatmarknadschef Henrik Strandberg.

SEB