Det blir en musiktävling med egenkomponerade låtar och musik av hög klass som framförs av Music And Productions elever. Tävlingen pågår i tre dagar, två deltävlingar måndag och tisdag och final på onsdag. Vinnaren får ett stipendium värt 5 000 kronor.

– Det är en väldigt rolig möjlighet att få vara med och medverka i årets festival. Det är väldigt uppskattat att skolan har möjlighet att göra detta, säger Nora Lenngren, elev på MoP.

Musikfestivalen är en tradition som skolan anordnar varje höst. Alla elever på Music and production har möjligheten att lämna in ett bidrag. Sexton utav dessa bidrag väljs sedan ut utav en jury, som inte vet vem som är kompositör. De utvalda medverkar sedan i festivalen, då de framträder med sina egna låtar. Framför bidragen gör kompositör tillsammans med en ensemble från årskurs 2 eller 3. De bidrag som går vidare till final, utses av kvällens publik som får varsin röst.

– Det är riktigt kul att få framföra sin egen musik på stor scen, med professionellt ljud och ljus, säger Disa Engström, också elev på Music And Production.