En man hittades på lördagskvällen död på en offentlig toalett på Järntorget i centrala Örebro. Omständigheterna kring dödsfallet gjorde att polisen misstänkte att han hade utsatts för brott. Inledningsvis hade polisen svårigheter att fastställa den döde mannens identitet. Nu står det klart att det handlar om en man född 1994.

En jämnårig man greps natten till tisdagen i Skövde. Det bekräftade polisen i region Väst vid 12.30-tiden på tisdagen.

— Övriga frågor i ärendet hänvisar jag till polisen i region Bergslagen. De har hand om utredningen, säger Hans Lippens.

Mannen som greps i Skövde kunde senare under tisdagen anhållas på sannolika skäl misstänkt för mord. Polisen i region Bergslagen vill dock inte uppge var i Skövde som gripandet skedde eller var den anhållne mannen är hemmahörande.

Kort efter att mannen i Örebro hittades död greps och anhölls en 25-årig man som skäligen misstänkt för mordet. Mannen släpptes på fri fot under natten till tisdagen. Stefan Wickberg, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen, säger att mannen inte är avförd från utredningen men att misstankarna kraftigt har försvagats.