Företaget lanserar en T-Pod som kör helt utan förare och som drivs med batterier. Storleken är mindre än en vanlig lastbil. Tomas Ohlson berättade entusiastiskt om hur framtidens transporter kan komma att förändras och att man redan i höst ska börja testköra vissa vägsträckor. Detta kan på sikt förändra för lastbilschaufförer med tungt jobb och ute länge på vägarna. Einride kommer att köra på motorvägar. Idén från Einride har lanserats i upp till 1200 tidningar internationellt. Transport står för 25 procent av utsläppen globalt, och Einride vill som företag driva förändringen mot ett hållbart transportsystem.

- För Motormännen är det viktigt med framtidsspaning, menade Ulla-Britt Hagström, ordförande för Motormännens Lokalklubb Skaraborg.

Flera frågor ställdes till Tomas Ohlson om trafiksäkerhet, kapacitet, ekonomi och kunder.En första kund är livsmedelskedjan Lidl. Diskussion fortsatte omvad lastbilschaufförer ska göra i framtiden och hur alla batterierska kunna förvaras eller återvinnas.