Enligt stationsbefäl Margita Johansson vid Lidköpingspolisen är det omständigheterna kring rånet lite oklara.

— Patrullen har inte kommit tillbaka för återrapporten. Man håller band annat på att granska övervakningsfilmen från restaurangen, säger hon vid 10-tiden.

Annons

Det som framkom vid anmälan var att en man hade dykt upp vid drive in-luckan på MacDonalds vid Tallskogsvägen i Lidköping. Han hade en kniv med sig och försökte öppna luckan med en spade. Mannen var mörklädd och hade på sig en någon sorts mask.

— Därefter försvann han från platsen.

Med bilen?

— Nej på cykel.

Senare under söndagen avslöjar polisen att rånaren cyklade på en röd dam- eller flickcykel med en cykelkorg på framsidan. Han cyklade i väg och försvann i ostlig riktning och har följts fram till Ljunghedsrondellen. Mannen hade en svart jacka med ljus revär på ärmarna, en ganska bred revär, 7-10 centimeter.

Under tiden var restaurangen helt öppen men mannen hade inte gått in i den mot kassorna, utan nöjde sig med att uppträda hotfullt vid luckan. Rånförsöket ska ha skett vid 07.30-tiden på morgonen.

Ingen skadades vid rånförsöket och ingen i personalen blev skadad.

Polisen har sökt i området både med polispatruller och hundpatruller. Ingen var gripen vid 13.30-tiden på söndagen. Nu vill polisen ha hjälp från allmänheten.

Ni som har sett eller vet någonting om händelser ring polisen på telefon 114 14 och lämna tipset. Alla tips är intressanta och kan vara viktiga i utredningen.