Ett misstänkt farligt föremål hittades i ett villaområde i Tibro på lördagsförmiddagen. Polisen fick information vid 09.30-tiden om att ett föremål som kunde vara farligt låg placerat i ett villaområde vid Hörnebo. Polisen inledde en så kallad särskild händelse vid klockan 11.05.

Nationella bombgruppen tillkallades och ett större område på 200 meter kring det utplacerade föremålet evakuerades. 60–70 personer ska ha evakuerats, enligt information på polisens hemsida.

— Jag vet inte vad det är för föremål, jag vet att polisen har gjort en större avspärrning, sa Jacob Thurin, inre befäl vid räddningstjänsten i Östra Skarborg till Göteborgs-Posten, då.

Polisen var förtegen kring händelsen medan insatsen pågick.

Annons

— Vi måste ta hänsyn till våra kollegor på plats och har en säkerhetstänkande kring dem, sa presstalesperson Stefan Gustafsson i region Väst.

Vid 14.05 hörde tidningens reporter på plats en liten sprängning. Det ska ha varit en låg smäll och en odramatisk händelse.

— Det var förmodligen en sprängkapsel, enligt polisen här, uppger reporter Lisa Bring.

Ambulans kom till området vid 14.15-tiden, det är oklart varför den var på platsen. Ambulansen lämnade området en halvtimme senare.

Vid klockan 15 på lördagseftermiddagen meddelade polisen på sin hemsida att nationella bombskyddet avslutat sitt arbete på platsen. Föremålet på platsen hade inte visat sig innehålla något farligt/explosivt ämne. Delar av föremålet som var ett paket kommer att sändas för teknisk undersökning. Avspärrningarna har hävts och de boende har kunnat återvända till sina bostäder.

Polisen skriver även på hemsidan att de fortsätter med sin förundersökning som rubriceras som grovt olaga hot mot grupp. Bakgrunden till händelsen kan för närvarande inte lämnas ut på grund av pågående förundersökning.

Den särskilda händelsen har avslutats.