Det var kring barndomshemmet i Moholm som Sebastian Kirppu fann kärleken till skogen redan som barn. Han har i drygt 20 år jobbat med naturvårdsfrågor i skogen och har en stor kunskap om naturskogen och dess biologiska mångfald.

Han har gjort sig rikskänd genom sitt idoga arbete med att uppmärksamma och sprida kunskapen om denna miljö och dess ekosystem, som i snabb takt håller på att försvinna. Han har även medverkat till bevarandet av flera stora naturskogsområden i Svealand och Norrland.

Naturkändis

Sebastians arbete har gjort honom till något av en kändis i naturkretsar. Han har fått en mängd olika utmärkelser och synts i flera olika sammanhang, exempelvis i SVT:s "Mitt i naturen".

I slutet av mars prisades skogsbiologen av Kungliga vetenskapsakademin och han har tidigare valts till Årets miljöhjälte av WWF. Dessutom röstades han fram av svenska folket till lyssnarnas sommarvärd i P1 under 2014.

– Man kan inte låta bli att ryckas med av Sebastian Kirppus engagemang, eller imponeras av de stora artkunskaper han besitter. Det är därför väldigt roligt att han kommer hit och delar med sig av en del av detta på söndag, säger Sofie Stålhand, naturumföreståndare vid Hornborgasjön.