— Jag var på en motortävling på Mantorp och tittade och då stod det en sådan här där. Då tänkte jag att en sådan ska jag ha en gång i livet, säger han.

Bilen är en Corvette Stingray från 1971 och den blev hans för tio år sedan. Han hade letat efter just en sådan ett tag, men de som fanns ute på annons var omgjorda och ombyggda på olika sätt.

Men så hittade sonen den här på annons när Nenne stod i duschen. Motor och växellåda var original, matching numbers, vilket gör bilen mer eftertraktad. Den klargula färgen (Y476 Daytona gul) stod verkligen ut och bilen fanns närapå nästgårds, i Prinseryd. Han slog till direkt.

— Det här är ju det finaste som har byggts, säger Nenne om sin ögonsten.

Annons

Det som eventuellt behöver fixas gör han själv, efter 40 år som reparatör blir det sällan något bekymmer. Senast på besiktningen var det bara en slang till bromsarna som behövde bytas ut. Det finns gott om delar att få tag på, även om de inte finns i Sverige. Det som slits mest är bakdäcken, av förklarliga skäl.

— Det är roligt att bränna lite däck, säger Nenne.

Det blir några besök på bilträffar varje år, oftast Huskvarna, Vadstena och cruisingen i Tranås.

Född: 1955.

Bor: I Gränna.

Familj: Fru, tre barn och två barnbarn.

Yrke: Reparerar skogsmaskiner...

Född: 1955.

Bor: I Gränna.

Familj: Fru, tre barn och två barnbarn.

Yrke: Reparerar skogsmaskiner.

Intressen: Trädgården, familjen, jakt.

Äter helst: Fläsk med löksås. "Det är så jädra gott!"

Lyssnar helst på: AC/DC.

Annars kör han gärna ensam på fina mindre vägar. Helst med taket av, även om han säger att det är som att be om en regnskur. Men det blir inga långa turer. Dels dricker den sina litrar och dels är det i princip bara en kaffetermos som får plats i "bagaget".

— Det är ju ingen semesterbil eller familjebil direkt. Den är ju tvåsitsig.

Ett av barnbarnen gillar farfars "raggarbil", medan det andra blir skräckslaget bara av att höra mullret och numer inte gärna följer med ner i garaget.

Bilen går omkring hundra mil om året. Men det är hundra mil av njutning. Ljudet från V8:an skvallrar om muskler och den svarar bra när han trycker på gasen.

— Det är en amerikansk sportbil helt enkelt, säger Nenne Wier.