Hantverkarna arbetar fortfarande i lokalen, men maskinerna rullar fyra dagar i veckan.

– Vi har också investerat i en stor torkanläggning för gelé och tanken är att även flytta vår tillverkning från Mariesjö, fortsätter Lööw.

Livsmedelstillverkning

Lokalerna rymde tidigare Vici och Dagab och innan sommaren gjorde man om fastigheten för livsmedelstillverkning.

– Det handlade bland annat om avlopp och infrastruktur, berättar delägaren.

Även kontoret har flyttat till fastigheten och nu arbetar 16 personer med verksamheten. När hela flytten är klar kommer 30 personer att jobba i lokalen.

2 800 extra ton

Grahns gelé och skumgodis fick vid sammanslagningen sällskap av Totte Gotts 2 800 ton godisprodukter i form av bland annat choklad och dragé.

Orsaken till förvärvet är att Grahns konfektyr har en strategi att växa på den svenska och internationella konfektyrmarknaden. Den nya totala omsättningen i koncernen blir cirka 110 miljoner kronor, jämfört med Grahns tidigare omsättning på 45 miljoner kronor,

Hur blir det med butiken på Rattvägen?

– Vi har funderat på att flytta hit den också, men där är inget slutgiltigt beslut taget, konstaterar Jesper Lööw.

Läs om godisförvärvet

Se Jocke och Jonna i godisfabriken

Annons

Läs geléråtta från Skövde erövrar världen