Läser du i appen? Klicka här för att chatta med oss från 09.00

Sedan 2012 har Falköpings Tidning funnits på en digital plattform, först på webben men sedan också i en app. Detta har gett läsarna lokaljournalistik ett snabbare nyhetsflöde, fler bilder, samt längre texter och videoklipp.


Tillsammans med syskontidningarna Västgöta-Bladet och Skaraborgs Läns Tidning blir Falköpings Tidning nu först ut i mediekoncernen Hallpressens satsning på Premium. Det innebär att de som besöker Falköpings Tidning på webben med ett digitalt abonnemang kan ta del av unik lokaljournalistik med reportage och nyheter som inte finns någon annanstans. För att få tillgång till det unika materialet krävs en inloggning på falkopingstidning.se.

– Den här satsningen är ett steg för oss att se till att det finns god kvalitativ journalistik på de här orterna. Vi vill se till att vi ska finnas kvar så att de som bor här ska kunna ta del av lokaljournalistiken, så att de kan förstå sitt samhälle bättre, göra bättre val och påverka opinionen. Det är en demokratifråga, om inte journalistik finansieras så finns den inte, säger Patricia Svensson, onlinechef på Hallpressen.

Hon berättar att journalister kostar pengar och att det är upp till var och en att reflektera över hur viktig lokaljournalistiken är för dem.

– Vi finns på många orter och har regelbunden bevakning av kommun, region, polis och brott. Ska man täcka upp det vi gör så måste finansieringen vara bredare.

Satsning på granskande journalistik

Annons

De som blir Premium-kunder kommer dessutom att kunna ta del av Hallpressens nya satsning på granskande journalistik.

– Vi jobbar just nu med en ganska så ambitiös satsning på granskande journalistik och har format ett nav av journalister som ska fokusera på granskande artiklar och fördjupningar. Jag tror att de som använder tjänsten Premium kommer att se många exempel på det här, säger hon.

Premium är gratis för dem som har en prenumeration av papperstidningen. För övriga kostar tjänsten 99 kronor i månaden - den första månaden kostar dock bara en krona, så att fler ska få prova på tjänsten.

De som prenumererar på Falköpings Tidnings tjänst Premium kommer även att kunna ta del av allt Premiummärkt material i Västgöta-Bladet och Skaraborgs Läns Tidning, både på webben och i apparna.

Petra Markrud, samordnare på Falköpings Tidning, säger att arbetet med den lokala journalistiken fortfarande kommer att stå i fokus.

– Vi ska fortsätta att ha en bevakning som är lokal och har bredden, som tittar på vad som händer i stadshuset och i bygden. Om inte vi finns här för att bevaka politiska beslut så kommer ingen från Stockholm eller Göteborg hit för att göra det, säger hon, och betonar att den lokala journalistiken även i fortsättningen kommer att ha människorna i fokus.

– Vi ska stå för en objektiv och bred bevakning av det som händer i Falköping. Både kommunpolitiken, händelserna och människorna är i vårt fokus. Vi vill fortsätta att vara angelägna för våra läsare.

Så gör du som redan är prenumerant för att aktivera ditt konto och komma åt Premium-materialet.

Så blir du premiumkund/våra olika paket.

Här får du mer information om Premium.

Så skaffar du Premium

För dig som redan har en prenumeration på tidningen: gå in på hemsidan, tryck på Logga in..

Så skaffar du Premium

För dig som redan har en prenumeration på tidningen: gå in på hemsidan, tryck på Logga in i menyfliken och följ anvisningarna.

Du som inte har någon prenumeration behöver teckna en för att kunna ta del av Premiuminnehållet: Klicka på en Premiumartikel och följ anvisningarna, gå in på vår prenumerationssida eller kontakta kundcenter på 036-30 40 40 eller kundcenter@hallpressen.se