Polisaspiranterna ska nu arbeta med handledare och instruktörer i ett halvår innan de återvänder till sin utbildning. Det normala är att de sedan kommer tillbaka till Skaraborg för tjänstgöring som färdiga poliser i november.

– Tanken är att de ska få arbeta med flera olika arbetsuppgifter, både som områdespoliser i yttre tjänst och som utredare, fortsätter Hellnevi.

Ökad styrka

Polisen i Skaraborg har börjat förbereda sig på en ökad personalstyrka.

– Dels får vi två omgångar med nyutbildad personal under året och januariöverenskommelsen innehåller också stora förstärkningar, konstaterar polischefen Mats Bergström.

Själv vill han prioritera utredningsverksamheten och poliser i yttre tjänst. Även nya områdespoliser ligger högt upp på listan.

Mats Bergström tycker att polisverksamheten i Skaraborg gått åt rätt håll och med mer personal skulle man kunna ta ytterligare steg och göra arbetsinsatsen optimal.

– Men när det kommer till rekrytering av personal konkurrerar vi med många andra yrken. Försvaret, skolan och sjukvården, men vi hoppas givetvis att de väljer oss. Många unga har visat ett stort intresse.

Relaterat: Nya polischefen: "Vi kan öka med 130 poliser"
Relaterat: Så stoppades de grova brotten i Skaraborg