Rickard Ingvarsson och Kalle Sandén driver tillsammans med en tredje delägare Bowlingstället AB i Falköping. Josef Assio, välkänd från TV-produktionen Dessertmästarna, har tidigare ägt och drivit Dagnys i Falköping tillsammans med sina två bröder, men sålde det företaget i våras. Samuel Gabriel i sin tur är skövdebo, men äger tillsammans med Ingvarsson företaget Yrrebod.

Läs mer: Josef årets Falköpingsambassadör

Kvartetten kommer att ta över verksamheten i januari 2018. Enligt uppgifter till tidningen är det Josef Assio som kommer att få huvudansvaret i köket. Restaurangen kommer samtidigt att byta namn. Till vad är dock inte officiellt ännu.

Rickard Ingvarsson säger att man länge varit intresserade av att etablera sig i Skövde och att intresset för Glädje också funnits en längre tid.

– Sen dök möjligheten upp och vi hade ett resonemang med Mikael Wigren i någon månad innan det var klart. Nu känns det väldigt, väldigt roligt, säger Ingvarsson.

I ett pressmeddelande hänvisar kvartetten till att företagsklimatet och det trevliga utelivet i Skövde skapar en miljö där deras passion för restaurangen och klubb kommer till sin rätta.

Annons

– Detta ger oss en drivkraft att skapa en förändring för att vara i spetsen vad gäller mat, dryck och underhållning, säger man bland annat.

Etableringen i Skövde ändrar dock inte Falköpingsbornas engagemang på hemmaplan.

– Det här blir en utökning av verksamheten. Vi fortsätter i Falköping som förut, säger Ingvarsson.

Exakt hur Glädje kommer att förändras efter övertagandet är Rickard förtegen om så här någon månad innan det är dags, men restaurang och loungeklubb är två epitet man själva använder för att beskriva inriktningen.

– Restaurangen kommer att drivas likt det tidigare konceptet, men kommer att förändras för att anpassas ännu bättre för gästernas trevnad och upplevelse, säger man i pressmeddelandet.

Vid tillträde kommer restaurangen att hålla stängt i några veckor för renovering av lokalerna samt menybyte.

– Vi i den nya ägargruppen älskar mat i kombination med upplevelse samt en gemytlig atmosfär och vi ser fram emot en väldigt intressant och rolig utmaning, sammanfattar man i pressmeddelandet.