IFK Skövde ligger sist i division 3 mellersta Götaland, tränaren Fredrik Andersson har sparkats och spelare har lämnat.

I en intervju med SN tidigare i veckan berättade Edin Salihovic om hur läget varit i laget.

– Det är mycket runt omkring som inte stämmer och jag skulle helst inte vilja prata om vad som sker på våra träningar. Men allt är inte som det ska och har inte varit på ett tag. Det har varit mycket frustration från spelare, ledare och styrelse. Det har inte funnits någon sammanhållning som det ska göra i såna här lägen, sa han då.

LÄS MER: IFK Skövde-spelarna bryter kontrakten efter stökiga tiden: "Det är mycket runt omkring som inte stämmer"

Nu har klubben tillsatt en ny sportgrupp som ska "restaurera A-laget", det skriver IFK på sin hemsida. Gruppens första uppgift blir att lösa tränarfrågan.

– Vi är ute efter en tränare som kan utveckla våra egna spelare och samtidigt locka etablerade spelare till klubben. För oss är det viktigt att så snabbt som möjligt kunna ge besked om hur det kommer att se ut nästa år, säger Joakim Wendt webbplatsen.

Annons

Där kommenterar han också SN:s artikel med Salihovic där spelaren beskriver en disharmoni i klubben.

– Vi har bytt tränare och ett par spelare har bestämt sig för att lämna oss. Men någon större dramatik är det inte. Det som har gått att läsa i en tidning stämmer inte med verkligheten. Och även om det gått trögt resultatmässigt så är harmonin god i truppen, säger Joakim Wendt.

LÄS MER: IFK Skövde vägrade släppa Ibrahimovic – till Skövde AIK

I sportgruppen, under ledning av Fredrik Hellman, ingår Patrik Dahlberg, Anders Lind och Lennart Persson. Till dessa fyras hjälp finns en referensgrupp med Joakim Wendt, Roger Emanuelsson, Jens Ljungkvist, Jörgen Ström, David Perhed och Adam Lind. Och arbetet är redan igång.

– Vi har en tränare högst upp på önskelistan och kommer att ta kontakt med honom direkt. Vi har också några spelare som vi kommer att ta kontakt med, men först vill vi lösa tränarfrågan, säger Fredrik Hellman.

LÄS MER: Därför sparkar IFK Skövde tränaren: "Har inte med resultaten att göra"