Vattenrutschbanan har fått namnet Waka Waka och åkturen kan, enligt pressmeddelandet, liknas vid skidåkning, där man tar ut skären i en sväng och där man vid varje sväng får en fartkick. Man färdas två och två i ringar i en 210 meter lång tub. På fyra ställen hamnar man på en tallriksformad öppen yta som ger en fartökning in i nästa del av attraktionen.

Waka Waka tillverkas av det kanadensiska företaget ProSlide. Motsvarande attraktion finns i dag på Kanarieöarna, men detta blir den första i sitt slag i Europa. Det första spadtaget till attraktionen tas så fort Skara Sommarland stänger för säsongen och attraktionen har premiär när parken öppnar igen i juni 2019.

Med Waka Waka kommer Skara Sommarland ha de två längsta vattenrutschbanorna i Skandinavien, där befintliga Nyagara är längst med sina 259 meter. Waka Waka kommer att finnas i vattenparken. Man startar ovanför Nyagara bredvid Big Drop och landar i närheten av vågpoolen.

– Vi är jättestolta och glada över att vi kan satsa ytterligare på Skara Sommarland och ta parken vidare in i framtiden, säger Janne Nilsson, vd på Skara Sommarland.

2018 ser ut att bli ett rekordår på Skara Sommarland. Med 10 dagar kvar av säsongen har 300 000 besökare kommit till parken.

FAKTA: Waka waka

Kapacitet: ca 400 personer/timme

Längd: 210 meter

Fallhöjd: 23 meter

Medellutn..

FAKTA: Waka waka

Kapacitet: ca 400 personer/timme

Längd: 210 meter

Fallhöjd: 23 meter

Medellutning: 12 grader

Åktid: ca 20 sekunder

Längdgräns: Ännu inte bestämt

Källa: Skara Sommarland

Annons