Falköpingssimmarna har varit i farten igen och tävlat med nya fina resultat som följd. Första helgen i oktober deltog 18 simmare i tävlingen ÅSSrace i Ulricehamn med fina resultat som följd.

ÅSSrace är en tävling som FSS brukar åka på eftersom den främst är för de yngre simmarna och många gör sin tävlingsdebut där. En av debutanterna var Elin Ljus och gneomförde in första tävling på ett mycket bra sätt. Det är en upplevelse bara att delta och ta in allt som händer på en tävling. Flera av de yngre simmarna gjorde bra ifrån sig, bland annat Fabian Källström och Elias Berglund som är på väg fram i bassängen.

Bland de yngre simmarna kan även nämnas att Max Lind gjorde ett personligt rekord med 10 sekunder på 100m medley och detta gav honom en guldmedalj i åldersklassen.

Personliga rekord

Gabriel Ljus och Alex Karlsson är två 13-åringar som hade en bra dag i bassängen med nya personliga rekord på samtliga simmade distanser. Gabriel kapade bland annat tiden på 100m medley med 17 sekunder (1.34.24) och Alex simmade till sig en bronsmedalj på 50m bröstsim på tiden 42.67, ett mycket bra resultat.

Annons

Även för de äldre simmarna gick det bra denna dag med en hel del nya rekord och medaljer.

FSS ställde även upp i flera lagkapper där de äldsta tjejerna och de äldsta killarna tog silver både på 4 x 50m frisim ( Julia, Moa, Josefine, Francesca / Viktor, Gabriel, Alex, Simon) och 4 x 50m medley (Francesca, Ida, Filippa, Julia / Simon, Alex, Viktor, Gabriel) )

Totalt blev det 29 medaljer fördelade på 16 guld, sju silver och sex brons.

Fler medaljer

Lördagen den 7 oktober deltog även några av dessa simmare i den årligen återkommande tävlingen Västerbybadet race i Götene. Alla simmade försöksheat och sedan simmade de fyra bästa tiderna i respektive åldersklass ett finalheat. Där var det medaljer till de tre bästa samt plakett till fyran.

Clara Jonsson tog sig till final på 50m fjärilsim för 11-åringar och slutade på en fjärde plats med ett nytt personligt rekord. Victor Jonsson tog sig till final på samtliga distanser i åldersklassen 11 år. Resultatet blev tre silvermedaljer och en bronsmedalj.

I åldersklassen 10 år simmade Max Lind till sig fyra finalplatser och det slutade med två guld, ett silver och ett brons.

Elsa Florén och Felicia Jansson simmade i klassen 10 år och tjejerna gjorde fina resultat liksom Fabian Källström i klassen nio år.