Utredaren konstaterar att området har drabbats hårt av den här typen av brottslighet. Det har även förekommit täta stölder av sadlar och ett flertal åldringsbrott. Även bildelar som batterier, ljusramper och däck har varit av intresse.

– Så fort vi tror att det kan finnas spår eller annan teknisk bevisning så åker vi dit med en patrull, problemet är att de här gärningsmännen lämnar väldigt få ledtrådar efter sig, säger Kringlund.

De rör sig också över stora geografiska områden och försvinner snabbt från platsen, ibland mellanlagrar de också stöldgodset i skogen och de har hittat flera grästrimmers lagrade utanför Floby.

Tillvägagångssättet liknar också det från de första räderna.

– Men så länge vi inte har gripit några, så är det svårt att exakt säga vilka det handlar om, fortsätter Kringlund.

Annons

Men ofta så kan en bil stoppas vid en kontroll och utredningen då ta en helt ny vändning.

Har beställare

Inte sällan har ligorna en beställare i hemlandet som har pekat ut vilka varor denne vill ha redan innan de har rest över gränsen.

– Ett annat problem vi har är att det här räknas som ringa brott om vi inte kan bevisa att det sker i organiserad form och att det är av seriekaraktär. Det kan också vara svårt att säkerställa vem i ligan som gjort en viss sak. Det gör också att det krävs ett ganska omfattande utredningsarbete om polisen ska få tillstånd att använda exempelvis avlyssning under en utredning.

Polisen konstaterar dock att det tyvärr inte är något unikt för Skaraborg, utan den här typen av kriminella räder sker över hela landet.

– Vi väntar just nu på svaren på ett antal prover som tagits vid de tekniska undersökningarna och vi är givetvis tacksamma för tips från allmänheten, säger polisen.

Jakten på stöldligorna går vidare.

Tipsa polisen 114 14 om ni ser något, misstänker ni pågående brott ring 112.

Läs nya ligaräder i Skaraborg:

Läs många rädda för inbrott:

Läs stöldgods hittades i plastsäckar:

Läs Jonas verkstad drabbades:

Läs tjuvar stal stora mängder verktyg:

Läs så ska stöldligorna stoppas:

Läs inbrott i Tidaholm kan ha koppling:

Läs se stallet med tjuvarnas ögon:

Läs fler sadelstölder har anmälts: