För exakt ett år sedan sattes det gamla deltagarrekordet för Vintercupen i enduro, då kom nämligen 489 åkare till Falköpings Motorstadion och den säsongens premiär.

— Jag trodde inte på en riktigt så fin siffra i år, men de sista dagarna innan anmälningsstopp tog det fart rejält. Kanske var det vintervädret som lockade så många, menade Rickard Ahlin i arrangörsstaben.

Två slingor

En annan bidragande anledning kan vara att FMK valde att köra sin tävling på två olika slingor.

— Det har många förare visat sin uppskattning över, fortsatte Rickard.

VM-förare

Bland de 512 förarna fanns en riktig legend, nämligen Ola Korsell från Götene MK. Han förde i och för sig en lite anonym tillvaro i klassen Motion 40-49 år, men han trivdes som fisken i vattnet i sin första tävling på, hör och häpna, 20 år.

— Jag körde min senaste tävling i Mariestad 1997. Sedan blev det inte mer. På den tiden tävlade jag på en hög nivå och efter lite skador så kände jag att det fick räcka, berättade Ola, som bland annat körde lag-VM för Sverige i samband med Sixdays 1995.

Nu var han alltså tillbaka i hetluften igen och tidningen träffade honom i depån efter två av fem varv.

— Jag har lite kramp i underarmarna och händerna, i övrigt är allt perfekt. Banan är jättefin och det är en toppdag för enduro på alla sätt och vis, sa han.

I motionsklass

Ger den här comebacken blodad tand, kommer du att fortsätta tävla?

— Det är jättekul, inget snack om saken. Vi får väl se hur det blir, men jag nöjer mig i så fall med att köra i motionsklass.

För arrangerande Falköpings MK var det som sagt en mycket lyckad dag.

— Folk överallt, perfekt väder (utan sol, vilken kan blända förarna) och en hård, perfekt bana. Allt har varit optimalt, summerade Rickard Ahlin.

Nästa deltävling körs i Töreboda på lördag.