Det kom större mängder snö på flera håll i Skaraborg och övriga Götaland under natten till måndagen och under morgontimmarna. Det blåste också hårt på sina håll och SMHI utfärdade en klass 1-varning för delar av Västra Götaland och Vänern. Vid 9.30-tiden på måndagen var SMHI-varningen avvecklad för hela Götaland, den kvarstod dock för kuling på Vänern.

Trafikverket varnade vid 12-tiden fortfarande för mycket besvärligt väglag i hela Skaraborg med snödrev och moddsträngar på vägarna.

Av de väderstationer som mäter snömängd kan rapporteras att det i Tidahom kom 15 centimeter snö, i Skövde 7 centimeter och i Skara 4 centimeter under det senaste dygnet.

Annons

I Tidaholm uppmättes faktiskt flest centimeter snö i hela landet på måndagsmorgonen – 27 centimeter snö, skriver SVT Nyheter.

Men det var i Oskarshamn som det kom störst mängden snö i landet – 24 centimeter på ett dygn.

— På tisdagen kommer ett nytt snöfall som sveper västerut över Götaland under eftermiddagen. Men det når kanske inte ända till Västra Götaland. I dagsläget ser det inte ut som att det snöfallet ger lika mycket snö som i dag, men det kan ge ett par centimeter nysnö, säger Lisa Frost på måndagen.

De närmaste dagarna ska det vara minusgrader både dag och natt, enligt SMHI:s prognos, så snön kommer att ligga kvar i alla fall till mitten av veckan.

— Sedan kommer det att bli mildare luft på torsdag med dagstemperatur på flera plusgrader så det kommer att ta på snötäcket, säger Lisa Frost.