Odd Colors är ett band som under ett par år ägnat sig åt musik av amerikansk country karaktär. Trion består av Perra Ljungberg och Tomas Nilsson på gitarr samt självaste kultur- och fritidschefen Mia Wallenberg på sång.

– Vi spelar låtar som vi själva gillar. Det blir en hel del Dolly Parton, säger Perra Ljungberg.

Efter flera spelningar tillsammans har Odd Colors nu gjort sin första skiva. På fredag släpps skivan som både spelats in och på många sätt färdigställts i Falköping.

– Det går med säkerhet att säga att det är en närproducerad skiva. Jag är jättenöjd med resultatet. Hur den än kommer att tas emot är det kul för oss i bandet att ha en skiva för egen dokumentation, säger Perra Ljungberg.

Plattan med Odd Colors är däremot inte den enda som Perra Ljungberg släpper på fredag. Gitarristen medverkar i flera olika konstellationer och förutom Odd Colors är Billquist och Babs en av dem.

– I Billquist och Babs spelar jag, Mathilda Eklund och Anders Granström låtar av just Ulla Billquist och Alice Babs. Skivan vi släpper innehåller scenprogrammet vi kört under de senaste åren.

LÄS MER: Hon tolkar Ulla Billquist och Alice Babs

Annons

Skivsläppen kommer att uppmärksammas med en releasefest på fredagskvällen tillsammans med nära och kära. Då kommer både Odd Colors och Billquist och Babs dessutom att spela för publiken.

– Vi har fått en hel del frågor om när skivorna släpps. Därför känns det extra roligt att de nu är klara. Jag hoppas att de kommer att bli uppskattade, säger Perra Ljungberg.