— Det är okej att vara sig själv och det är inte farligt att gå mot strömmen, säger trion Michael Engberg, John Lalér och Jenny Nilsson gör rollerna som Eldstartaren, Bejon och Sputnik. Tre figurer som gärna vill vinna men som inte har det så lätt. De tre karaktärerna vänder och vrider på begreppen och tillåter sig själva att få vara dåliga utan att världen går under.

Föreställning är ny för 2017 och hade premiär i Uddevalla i förra veckan. Den är skriven av Emma Broström och trion ser fram mot att få turnera i tiotalet olika kommunen under våren. I höst kommer föreställningen tillbaka till Tidaholm så att även eleverna som nu går i förskoleklass ska ges möjlighet att se den.

— Det känns kul att vara tillbaka i Tidaholm igen. Senast vi var här var med Bortom trädgränsen och Välja säte 2013. Tidaholm är en av de kommuner som är flitiga på att anlita oss, berättar Jenny Nilsson.

Även högstadieeleverna kommer framöver att få möjlighet att gå på föreställning. Då blir det dansföreställningen Justine som framförs.