Det är mörkt, tyst och tomt på Lundsbrunns kurort. Ända sedan asylboendet stängde i början av året ligger verksamheten nere.

Parkeringen har omvandlats till timmerupplag och på området är det stilla.

En hantverksbil dyker upp, kör in på området och försvinner runt hörnet på huvudbyggnaden.

Annons

En titt på kurortens webbsida berättar att det för närvarande pågår renovering och uppfräschningsarbeten. Det anges också att verksamheten "beräknas ha premiär inom en snar framtid".

Ytterligare lite sökande leder till en sida hos Lundsbrunns kurort där ett erbjudande om ett spa-paket med boende och behandlingar finns. Erbjudandet ska gälla från maj-juli. Men telefonnumret som anges är avstängt. Stämmer erbjudandet?

— Nätet är inte så pålitligt. Saker hänger i luften just nu, men vi planerar för en öppning, förklarar Kamran Redjamand, som äger anläggningen.

Han har tidigare berättat att han ser olika möjliga framtidsscenarior för kurorten. Att öppna verksamheten med spa, konferens och övernattning på nytt är ett alternativ, att sälja ett annat.

— Jag utesluter inte att sälja. Vi har flera olika intressenter och flera olika konstruktioner med olika inriktningar. Det är inriktningar som är helt i linje med den tidigare verksamheten med integration eller delvis i linje med det eller något helt annorlunda. Jag vill inte ställa dem mot varandra och utesluter ingenting. Vi får se vilken motpart vi kommer överens med och dagen då vi är klara kan jag kommentera det vidare, sa Kamran Redjamand till tidningen i mitten av februari.

Nu, en dryg månad senare, har den dagen fortfarande inte kommit.

— Det har inte hänt någonting sedan vi sist talades vid, förklarar han.

Mer än så vill inte Kamran Redjamand kommentera i dagsläget.

LÄS MER: Lundsbrunn kanske säljs