Håll käften-hamburgaren är framtagen av den kände artisten tillsammans med Dimman Anastasopoulos och Oskar Jakobsson, som tillsammans driver restaurangen Käk, i Stockhom.

Sedan tidigare har trion ett samarbete med bensinstationerna Cirkle K och i våras lanserades Håll käften-burgaren. Samarbetet fortsätter och från och med idag finns en uppföljare med en speciell salsa- pebresalsa.

LÄS MER: Petters Håll käften-burgare till Skövde

— När vi gick in i samarbetet visste vi att Käk var en väldigt uppskattad hamburgerrestaurang och att de skulle leverera riktigt bra burgare, säger Anna-Karin Thörne, kategorichef Food på Circle K Sverige i ett pressmeddelande.

– Men vi hade aldrig kunnat drömma om all den positiva respons som vi har fått efter lanseringen. Ibland dyker det upp tillfällen som bara känns helt rätt och då gäller det att våga satsa och köra på, så därför känns det både roligt och självklart att fortsätta samarbetet med Petter, Dimman och Oskar,

Nya burgaren är på 140 gram svenskt nötkött, serveras på ett briochebröd tillsammans med dubbel hamburgerost och pebresalsa.

Traditionellt innehåller den chilenska tomatsalsan pebre bland annat koriander och vitlök. Käks variant är gjord på röda cherry peppers, tomater, vårlök, grön jalapeño, koriander, sweet chili och svartpeppar.

Annons

— Kombinationen pebre och burgare är en oväntad succé. Det är något med att salsan är fräsch samtidigt som den har lite drag. Alla som äter pebresalsan blir helt sålda, säger Petter Alexis Askergren.

Mat