Vet du mer?
Tipsa

Det var vid tiotiden på onsdagsförmiddagen som polisen larmades om ett pågående inbrottsförsök på Vättersnipsgatan i Sjogarp, utanför Habo.

– Sonen i familjen hörde ljud vid dörren, när han gick ner såg han hur flera personer rörde sig utanför och försökte bryta upp den, säger Åsa Willsund, presstalesperson hos polisen i Jönköping.

Enligt polisen ska det varit minst två personer som rört sig utanför huset som försökt komma in. Sonen tog då flykt bakvägen ur huset för att slå larm hos en granne om inbrottet.

– Vi hade kontakt med personen över telefon under tiden som flera patruller åkte ut. Han ska ha sett en vit skåpbil som lämnat platsen i okänd riktning.

Enligt polisen handlar det om en mindre vit skåpbil, förmodligen av märket Opel. Under förmiddagen har polisen cirkulerat runt på flera platser i Habo-området för att hitta bilen, men hittills utan resultat.

Annons

Även på sin hemsida har polisen gått ut med information att man letar efter bilen. "Polisen är angelägen att komma i kontakt med personer som iakttagit en vit skåpbil, eller personer som uppträtt iögonfallande i området omkring klockan tio på förmiddagen", skriver polisen på sin hemsida.

– Vi har gjort vissa fynd på platsen som vi dock inte vill gå ut med vad det handlar om, men det stämmer att vi hittat en del spår på platsen.

Anledningen varför polisen går ut informationen om den vita skåpbilen är för att man vill ha hjälp av vittnen för att ha bättre chanser i sin utredning, menar Åsa Willsund.

– Samtidigt ska man inte vara orolig för alla vita skåpbilar, säger hon. Men vi har inget registreringsnummer än så länge och det kan vara en viktig pusselbit för oss. Detsamma gäller om man sett personer som gått runt i området som uppträtt suspekt, det kan också vara bra signalement.

Polisen utesluter inte att misstänkta inbrottstjuvarna försökt göra inbrott på fler villor i området.

– Vi har pratat med grannar, men ingen har sett något idag. Tidigare i veckan har man dock haft besök av personer som velat fråga om Blocketannonser som inte funnits ute. Det kan givetvis vara ett sätt för de här personerna att reka, grannarna har tyckt det varit konstigt.

Hur mår han som larmade?

- Jag har ingen information om det, men jag kan tänka mig att det måste varit skrämmande.