På väg 26/47 utanför Mullsjö hade upp emot ett tiotal lastbilar problem att ta sig fram i snömodden sent under söndagskvällen. Trafikstockningen började när en buss hamnade på tvären i Mullsjö i höjd med Slättängskorset vid 22.30, vilket orsakade långa köer. Men både bussen och lastbilarna ska ha lyckats att köra vidare på egen hand utan att varken räddningstjänst eller polis behövde åka till platsen.

Ett omfattande nederbördsområde har under natten berört Götaland. SMHI utfärdade under natten och måndagsmorgonen en klass 1-varning i de sydligare delarna av Västra Götaland och Jönköpings län. I klass 1-varningen står det även att det blåser upp till kuling på delar av Vänern.

Vid 9.30-tiden på måndagen tog SMHI bort varningen för Västra Götaland och de västra delarna av Jönköpings län Varningen kvarstår dock på Vänern.

Annons

På söndagskvällen varnade polisen trafikanter för besvärligt väglag och uppmanade dem att ta det lugnt på vägarna.

— Vi uppmanar till försiktighet och att sänka hastigheten. Det räddar liv, sa Kristian Malzoff, inre befäl vid polisen i Jönköpings län.

Under natten till måndagen har det fortsatt att snöa på flera håll i Götaland och polisens varning kvarstår.

— Håll avstånd och anpassa hastigheten efter väglaget. Det är bättre att komma fram lite sent än inte alls, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl på måndagsmorgonen.

Under måndagen väntas snöfallet mattas av men vinden fortsätter vara hård och byig, enligt SMHI.