– De uppträder oseriöst och vi avråder från att göra affärer med dem, säger förundersökningsledare Tony Johansson, polisen Östra Skaraborg.

Polisen har hittills fått in tre anmälningar från utsatta företagare i Skövde och Lerdala.

På polisens Facebooksida skriver polisen Östra Skaraborg att knivsliparna i samband med sina besök hos företagare även uppträtt hotfullt, att det även finns misstankar om försök till utpressning och stöld.

– Vi har fått uppgifter om att det rör sig om två personer, eller fyra, som söker upp företagare. De är boende i Sverige, vi tror att de bor i Stockholms och vi vet att de kör en svenskregistrerad bil, en Volvo S80, säger Tony Johansson.

Han berättar att personerna är av utländsk härkomst och pratar dålig svenska.

– Som vi vet kommer de inte från någon auktoriserad firma. De kan vara ganska påstridiga och vill skriva avtal. Men det avråder vi ifrån.

Polisen har granskat jobb som de gjort och testat verktyg som slipats.

– De ser fina ut, men slipningen som de gjort håller inte så länge. Härdningen har förstörts i deras process, så det känns inte riktigt seriöst, säger förundersökningsledare Tony Johansson.

Han menar också att personerna inte gjort sig kända för något proffsigt sätt att göra affärer.

– Vi vill göra allmänheten uppmärksam på de här människorna och deras metoder. Var observant och se till att inte bli ensam med dem, de är fräcka och kan agera hotfullt, säger Tony Johansson.

Annons