Ända sedan polisen flyttade ut ur tingshuset på Norra Kungsvägen för en handfull år sedan har servicen till tidaholmarna begränsats kraftigt. Poliskontoret på Hägnevägen invigdes i maj 2014. Det har bara haft öppet ett par timmar varje onsdagsförmiddag.

Nu stänger det lilla poliskontoret helt.

Därmed inte sagt att servicen till tidaholmarna blir sämre. Det kan faktiskt bli tvärtom.

Polisen i Skaraborg utökar nämligen sin verksamhet med mobila poliskontor och har nu tillgång till två enheter som besöker orter i Skaraborg.

Annons

De mobila poliskontoren är en polismärkt husbil som är specialbyggd till att fungera som arbetsplats. Enligt ett fast schema kommer dessa att åka runt i Skaraborg.

I lokalpolisområde östra Skaraborg kommer det ena fordonet fortsättningsvis under vardagar att besöka Hjo, Gullspång, Tidaholm, Töreboda och Tibro.

För Tidaholms del gäller onsdagar mellan klockan 9-14. Det är en utökning av den tidigare besökstiden på det fasta poliskontoret.

Poliskontoret i Tidaholm stänger därmed och sista dagen för allmänheten att besöka det fasta kontoret blir onsdag den 27 september 2017.

— Vi kommer alltid av olika skäl att behöva finnas fysiskt närvarande för att möta människor. Med hjälp av det mobila poliskontoret kommer vi närmare medborgarna. Det blir lättare för oss att lyssna på medborgarna och deras lokala problem, säger Andreas Wedebrand, tillförordnad lokalpolisområdeschef i Skaraborg i ett pressmeddelande.

I polisens nya organisation finns även en kommunpolis, som arbetar med brottsförebyggande frågor i lokal samverkan med kommunen.