Det är dagarna efter.

Vrålet från motorerna har tystnat och floden av blänkande krom har lämnat gatorna i Lidköping. Power Big Meet gjorde i helgen sitt andra besök i staden och det blev en lyckad återkomst för bilfesten.

- Vi är nöjda, säger arrangören Kjell Gustafsson.

- Vi hade otroligt mycket bilar på plats. Det var väldigt fina bilar och folk verkar ha varit jättenöjda med allting, så det kan inte bli så mycket bättre. Vi slog ett nytt bilrekord på lördagen med 9 000 bilar. Sedan kom kanske inte de som inte är jätteintresserad. Vanliga Svenssons stannade nog hemma och det var kanske tio procent mindre besökare än i fjol. Men det är lite skit samma, man får vara glad för de som kom.

Hur många besökare hade ni?

- Det går vi inte ut med. Alla ljuger om sina siffror, så vi går inte ut med det.

Om du skulle försöka plocka fram en höjdpunkt från helgen – vad skulle det bli?

- Det får nog bli på fredagen när vi hade sju Cadillac Eldorado Biarritz 1957 uppställda samtidigt. Det var helt unikt. Vi får ju väldigt mycket extremt fina bilar som kommer till det här. Kvaliteten är fantastisk. Vi är inte bra på så mycket i Sverige längre – utom raggarbilar. Det är vi bäst på, utan konkurrens.

Och många av de ”extremt fina bilarna” kommer att dyka upp i Lidköping även nästa år. För det blir Power Big Meet då också, lovar Kjell.

Annons

- Om vi lever så blir det av. Vi har lagt planeringen för den fjärde till sjätte juli nästa år och de flesta hotellen här omkring är nog redan bokade, tror jag.