Skövde musikteater har hållit på i många år, ända sedan 1970-talet, så Folk och rövare i Kamomilla stad har hunnit sättas upp flera gånger. Detta blir fjärde gången.

Niclas Johansson har spelat rövare i tre av dem, han är också producent för årets familjeföreställning.

— Nu var det omkring 15 år sedan den sattes upp, så nu har vi en ny publik som är intresserad av att se den. Den har också en väldigt fin handling och ett bra budskap, säger Niclas Johansson.

Annons

Handlingen är kanske för många välbekanta. Först så tycker ingen i Kamomilla stad om rövarna och alla är rädda för dem. De flesta skulle helst se att de fångades in. Men i slutet så blir de dagens hjältar och blir vänner med alla i staden.

— Det finns något gott i alla, även rövare. Det budskapet är aktuellt idag, sammanfattar Niclas som har rollen som rövaren Kasper.

Pontus Kråklind spelar Jesper och Anders Larsson är Jonatan. Det är en stor ensemble, 40-45 personer i blandade åldrar. Omkring 20 barn är med.

Nu är Skövde musikteatern i sluttampen av repetitionerna som pågått sedan oktober förra året. Under förra helgen övade de hela dagarna i Käpplundaskolans matsal och snart flyttar de in på Skövde stadsteater.

Det utlovas en färgsprakande föreställning med mycket sång och dans.

Regissören Hillevi Blom och regiassistenten Neta Åhs berättar om en dans med färgglada pompoms och glitterkläder, en sjörrövardans och en paraplydans med 40 paraplyer i åtta olika färger. Den sistnänmda dansen lär bli något alldeles extra.

Den fjärde mars är det premiär för Folk och rövare i Kamomilla stad, redan har mer än hälften av biljetterna sålts. En av föreställningarna är till och med utsåld.