Villa är inne i en positiv trend så här i avslutningen på 2016.

Fem förlustfria matcher och programenlig seger mot Gripen Trollhättan på onsdagskvällen.

Matchfakta

Villa–Gripen Trollhättan 5–2 (3–1)

Målen: 1–0 (7) Joel Broberg, 2–0 (15) Daniel..

Matchfakta

Villa–Gripen Trollhättan 5–2 (3–1)

Målen: 1–0 (7) Joel Broberg, 2–0 (15) Daniel Andersson, 3–0 (19) Johan Esplund, 3–1 (33) Adam Rudell, 4–1 (66) Tim Persson, 5–1 (85) David Karlsson, 5–2 (89) Adam Blomster.

Publik: 3 437

Det blev 8–3 på bortais i början på december. Nu blev det en betydligt målsnålare historia.

Tidigt 3–0

Annars såg matchen inledningsvis ut att gå mot en tvåsiffrig triumf.

Unge löftet Joel Broberg gjorde 1–0 redan i den sjunde minuten, Daniel Andersson satte en riktig pärla via stolpen till 2–0 åtta minuter senare och Johan Esplund 3–0 fyra minuter senare efter en tilltrasslad situation framför David Erkenborn.

Efter dryga halvtimmen reducerade gästerna.

– Vi var lite för sugna på snabba avslut, men vi har ett bra innerförsvar som reder upp det, säger Villas tränare Johan Sixtensson apropå de omställningar som gästerna tilläts göra framför allt under den första halvleken.

I upptakten av den andra halvleken tryckte Villa på för ett snabbt avgörande och visst skapades chanser. Det skulle dock dröja till den 66:e minuten innan Tim Persson satte 4–1.

Notoriske målskytten David Karlsson satte med fem minuter kvar 5–1 efter Villas åttonde hörna.

Elitseriedebut

Annons

I samma veva fick också Villas målvakt, 19-årige Anton Johansson göra elitseriedebut.

Tyvärr fick han inte hålla nollan utan Gripen Trollhättans Adam Blomster reducerade med någon minut kvar.

– Jag hade pratat med Jesper Thimfors innan om att om matchen gick dit vi ville skulle Anton få chansen, säger Sixtensson.

Storpubliken i ”hemvändarmatchen” på 3 437 personer fick inte se någon bländande bandymatch. Visst fanns det stunder då hemmalaget briljerade, men sammantaget var det en tämligen slätstruken historia.

Villa gjorde vad som krävdes, men inte mycket mer.

– Det kunde ha blivit betydligt fler mål, men det blev ganska avslaget efter 3–0. Vi hade önskat att vi kunde ha bjudit tillbaka lite till publiken som kommer och stöttar oss, säger Villatränaren.

Saik på fredag

Kanske hade spelarna toppmötet mot Sandviken på bortaplan i tankarna.

Seger i den matchen och Villa seglar upp i serieledning inför 2017.

När lagen möttes i Sparbanken Lidköping arena i höstas vann Villa med 5–0.

– Vi har inte pratat om den matchen än, det gör vi i morgon (läs torsdag). Vi är bra på att fokusera på här och nu, säger Johan Sixtensson.

– Sandviken borta blir en otroligt tuff bortamatch, men det är en match där de är hemmalag och favoriter. Det är en match som vi ser framemot, avslutar Villatränaren.

Resultaten i den 16:e omgången: Villa–Gripen 5–1, Vetlanda–Hammarby 7–7, TB Västerås–Bollnäs 4–4, Sandviken–Sirius 10–5, Tellus–Broberg/Söderhamn 0–7, Vänersborg-Kalix 7–3, Edsbyn–Västerås 6–2.