Igår skrev vi om Mohamed Abou Eliwa som jobbar som läkarassistent på Odens vårdcentral sedan i somras, men hotas av utvisning.

Skälet till Migrationsverkets beslut att utvisa Mohamed och hans familj är att han tjänade för lite under en månad, vilket berodde på att han var sjuk, samt att han bytt arbetsgivare för att kunna arbeta som läkare.

Många av våra läsare har reagerat och kommenterat läkarens situation på Facebook.

”Vart tog medmänskligheten och empatin vägen i Sverige? Hoppas verkligen att detta omprövas och familjen får stanna ❤” skriver en kvinna på Falköpings tidnings Facebooksida.

Annons

En annan läsare uttrycker: ”Detta kan inte vara rimligt? Vad ska mer göras för att få stanna i Sverige? Dessutom verksam i ett bristyrke där behovet av vårdpersonal är skriande stort.”

Det finns också de som skriver om att de har mött Mohamed Abou Eliwa i sin roll som läkare: ”Han är med handen på hjärtat en av de bästa läkare jag haft på Oden!! Säger inte det något? Tänk om och gör rätt för bövelen! ”

En annan läsare skriver i ett längre inlägg: ”Han är den bästa läkaren jag träffat!”

Många uttrycker ilska, bestörtning och förvåning över Migrationsverkets beslut att utvisa läkaren.

”Blir så arg, frustrerad och ledsen. Vi har läkarbrist i Sverige. Här är det en läkare som säkerligen sitter på stora kunskaper, dessutom lärt sig det svenska språket och vill jobba för att hjälpa de som är sjuka. Förstår verkligen inte hur Migrationsverket tänker. ” skriver en läsare på Västgöta-Bladets Facebooksida.

En SkLT-läsare tycker att beslutet om läkaren är sjukt: ”Bara för att han bytt arbetsgivare och haft lite för liten lön under en månad...”