Nattens kraftiga regn- och åskoväder verkar ha förskonat området i och omkring Skövde. Tomas Lindström, inre befäl på Räddningstjänsten Skövde berättar att man inte fått in något larm om översvämningar i sitt upptagningsområde.

SMHI:s varningsklasser

Klass 3: Mycket extremt väder väntas som kan innebära stor fara för allmänheten och mycket st..

SMHI:s varningsklasser

Klass 3: Mycket extremt väder väntas som kan innebära stor fara för allmänheten och mycket stora störningar i viktiga samhällsfunktioner. Allmänheten uppmanas att följa upp ny information på Internet, radio eller TV.

Klass 2: Väderutveckling väntas som kan innebära fara för allmänheten, stora materiella skador och stora störningar i viktiga samhällsfunktioner. Allmänheten uppmanas att följa upp ny information på Internet, radio eller TV.

Klass 1: Väderutveckling väntas som innebär vissa risker för allmänheten och störningar för en del samhällsfunktioner.

– Överlag upplever jag inte att vi är ett hårt drabbat område. I sommar har det egentligen bara varit helgens översvämning inne på bland annat Commerce som varit något allvarligare.

Under resten av veckan får vi räkna med fortsatt ostadigt väder med regn och regnskurar till och från.

– Dessutom kan det på sina håll bli med inslag av åska, berättar meteorolog Linnea Rehn på SMHI.

För Skaraborg finns inga meterologiska varningar utfärdade. Däremot har vakthavande hydrolog Karin Dyrestam och hennes kollegor gått ut med en klass 1-varning för området söder om Vänern.

– I samband med de senaste dagarnas regnmängder och kraftiga skurar har flödena i små och medelstora vattendrag stigit kraftigt och förväntas fortsätta stiga. Även flödet i Lidan förväntas nå klass 1, berättar Karin Dyrestam.

Så med andra ord, om du inte redan har införskaffat ett par rejäla stövlar är det hög tid att göra detta nu.