Det blev en favorit i repris av fjolårets succéformat för Näringslivsbanketten, med den skillnaden att det kom ännu några fler till företagarfesten den här gången.

— Näringslivet är jätteviktigt för Falköpings kommun och att så många vill komma är väldigt roligt, sa kommunalrådet Karola Svensson (C), medan gästerna strömmade in i lokalen.

Goda relationer

Från såväl näringslivets som lokalpolitikens och kommuntjänstemännens håll poängteras att relationen mellan kommunen och företagarna har förbättrats på senare år efter att tidigare ha varit ganska kärva.

Annons

— Jag upplever att den är väldigt bra. Vi ligger nära varandra i kommunikationen och det jobbar vi stenhårt med, säger kommunens näringslivschef Magnus Sundén.

Han får medhåll av Maria Falegård.

— Stämningen är en helt annan än för 10-15 år sedan. Det går inte ens att jämföra. Avståndet mellan näringslivet och kommunen har minskat drastiskt. Den där vallgraven som fanns förut är borta, säger hon.

Prisregn

Nu är banketten inte bara ett socialt event. Det delades också ut flera priser under kvällen. Till Årets företagare utsågs B&L Lund (se separat artikel) medan Carlsson & Persson Skogstjänst åkte hem med utmärkelsen Årets rookie 2016.

Coop Extra, Annelie Rehn med personal, fick priset Årets handlare och Årets lantbrukare blev Anders Wallin på Skattegården i Karleby.

Årets Falköpingsambassadör utsågs av allmänheten. Flest röster och den hedersamma titeln gick till poddmakarna Rasmus & Johan.

Rotarys pris Årets UF-företag gick till Office Workout UF (se separat artikel) och R Sveders bygg fick ta emot Almis pris Årets tillväxtbolag i Falköping. Arbetsförmedlingens, Försäkringskassans och Samordningsförbundet Östra Skaraborgs pris Det goda exemplet tilldelades Sörby mjölk till den Sörbyättade konferencieren Niclas Fällströms stora förtjusning.