Köpstaden ägs sedan 2010 av Parks and resort, som även äger Skara sommarland. Anläggningen har varit stängd sedan dess, men trots att fastighetsägaren gjort sig bästa för att hålla obehöriga ute, tar sig folk in flera gånger i veckan och förstör.

LÄS MER: Se de exklusiva bilderna inifrån "spökstaden" Köpstaden

Dessutom har taket inte underhållits och fukt utifrån har gett upphov till skador i delar av lokalerna.

Planen var att Köpstaden skulle börja rivas nu i september och att allt skulle vara borta i maj nästa år. Men så blir det inte.

Annons

På grund av oförutsedda omkostnader i andra parker inom Parks & Resorts så har de pengar som var ämnade för rivning av köpstaden fått prioriteras om, skriver Sommarland i ett pressmeddelande.

Den beräknade kostanden för rivningen landade på mellan 3,5 till 4 miljoner kronor. Pengar som ägarna valt att omdisponera för andra satsningar.

— Det innebär att vi inte kommer att riva Köpstaden i år, men arbetet säger VD:n Janne Nilsson.

Nuvarande rivningslov är giltigt i 2 år och arbetet som är nerlagt under våren och sommaren 2017 kommer att tas vid till hösten 2018 då rivningen startar istället.

"Vi tycker givetvis att detta är tråkigt beslut för sommarland men vet att pengarna som omdisponeras hamnar där behovet är större i koncernen. I dessa lägen får man alltid vara ödmjuk för de beslut som fattas och vi vet att detta är rätt prioritering för helheten." skriver Skara Sommarland i ett pressmeddelande.

Köpstaden invigdes den 29 mars 1990. Bert Karlsson drömde om ett köpcentrum med outletbutiker á la USA. Men så blev det aldrig riktigt.

LÄS MER: Drömmen som gick i kras – så minns vi Köpstaden