Jodå, trots readagen black friday i slutet av november, en intensiv julhandel veckorna innan jul och nätshopping till det fanns köpsuget kvar när det vankades rea på mellandagen.

Läs mer: Julhandeln ökar igen

I Skövde centrum var det förvisso lugnt ute på gatorna, men inne i affärerna fyllde det på med kunder som passade på att botanisera bland mängder av varor med rödmärkta prislappar. Klädbutikerna är i majoritet i området och att döma av reaskyltarna gick det att göra bra fynd då det handlade om rabatter på upp till 50 procent.

Julia Ström jobbar på MQ på Commerce. Strax efter 11 på förmiddagen kunde hon bekräfta att dagen börjat bra.

– Det har varit över förväntan så här långt och vi räknar med att det blir ännu mer under dagen när folk vaknar till liv. De har inte direkt hängt på låset utan det känns som de har lite sovmorgon i dag, säger Julia.

Vad har gått bäst hittills?

– Många köper fortfarande julklappar som de vill ha inslagna. Det känns som många firar jul under flera dagar. Sett till enskilda plagg är det mycket stickade tröjor som går, både på dam- och herrsidan.

Bland kunderna fanns Catarina Hjelm. Hennes val av vara bekräftade Julias trendspaning.

– Jag tror jag kommer att köpa den här ljusblå tröjan. Annars letar jag inte efter något speciellt utan tittar bara efter något som kan passa, säger Catarina.

Ute på Stallsiken och kring Elins esplanad rullade trafiken även denna dag i en strid ström och visade att mycket folk var i rörelse.

Annons

På Team Sportia på Gustav Adolfsgatan botaniserade Marita Winkvist, från Skara, bland träningskläderna.

– Jag kollar på lite billiga sportkläder. Mest är jag ute för att bli inspirerad, men det kan bli något impulsköp. Jag hamnade här för att min dotter skulle hit, men jag ska åka in till centrum också och då blir det mer kläder, säger Marita.

I butiken jobbar Johanna Götesson. Hon hade varit på plats sedan klockan 5 på morgonen och tyckte att allt varit bra så långt.

– Vi är riktigt nöjda med vad vi har på rean, det är nedsatt pris på det ordinarie utbudet och det är riktigt bra grejor, säger Johanna.

Ute på Stallsiken var parkeringen framför Mediamarkt välfylld och inne i butiken var det kö till kassan.

Amanda Svensson Almberg och Truls Nilsson från Falköping hörde till dem som hittat till affären på annandagen.

– Vi har köpt eltandborstar och en Apple-tv. Det är julklappar vi fått så vi visste vad vi skulle köpa, säger Amanda.

Alexander Larsson, är butiksansvarig Mediamarkt och konstaterar att det varit bra drag i affären i Skövde under hela julhandeln, från black friday fram till annandagsrean.

– Vi har öppet hela julen, det är bara nyårsdagen som vi har stängt. Det har varit fullt ös från start, säger Alexander.

Vad köper folk på rean?

– Det är mycket spel och runt jul även mycket tv-apparater och telefoner. Det är faktiskt svårt se någon speciell favorit, det har varit mycket folk på alla avdelningar.