En upprustad teaterfoajé och en trappa upp en renoverad Margaretasal med 120 platser.

Det var det som invigdes på söndagen, med ett öppet hus på Medborgarhuset.

Huset har varit stängt under renoveringen, och det återstår en del arbeten innan allt är klart.

Kommunen har satsat fyra miljoner kronor för att rusta upp sin del av anläggningen. Den del där Bräcke Diakoni driver hotell och restaurang ägs av kommunala bolaget Hotellfastigheter AB.

Nu tar Bräcke Diakoni över uthyrningsverksamheten i hela anläggningen.

Mötesplats

Annons

I sitt invigningstal hoppades kommunalrådet Conny Johansson att Bräcke Diakoni kommer att kunna utveckla Medborgarhuset.

Bräcke diakonis vd Martin Ärnlöv förklarade varför det stiftelsedrivna Bräcke Diakoni, med inriktning på vård och omsorg, nu var med och återinvigde ett medborgarhus.

— Kurorten har utvecklats bra sedan vi tog över 2007, sa han och konstaterade att den blivit en mötesplats för rehabpatienter, konferensdeltagare och privata gäster.

Han såg samma potential i Medborgarhuset, bland annat gör de 120 platserna i Margaretasalen att Bräcke kan utveckla sin konferensverksamhet.

Och Ärnlöv vill mer. I en passning till Conny Johansson förklarade han att Bräcke gärna kan driva det demenscentrum Falköping ska bygga i Fårabergsområdet.

Invigningsgästerna blev bjudna på kaffe och tårta, kunde se Teaterbovens repeition, och för de yngsta spelades en föreställning i Margaretasalen.