LÄS MER: Se vimmelbilder här.

Det var fullsatt när den musikaliska barnteaterföreställningen Folk och rövare i Kamomilla stad sattes upp på Skövde stadsteater. Men så är det också 15 år sedan sist och nya generationer har hunnit komma till världen.

Nu strömmade folk från hela Skaraborg till för att få en stunds underhållning på lördagseftermiddagen.

Bland åskådarna fanns Tor Fjaerstad, som spelade Tommy i uppsättningen 1982. Det blev hans enda inhopp i teatervärlden, men nu såg han fram emot att få se föreställningen.

Annons

— Jag fick biljetten i julklapp. Det ska bli jättespännande att se, förklarade han.

Han lär inte ha blivit besviken. Under ett par timmar fick Tor Fjaerstad och de andra i publiken uppleva sång, musik, dans och skratt när de mötte folket i Kamomilla stad. Där fanns den gladlynte konstapel Bastian (Kjell Pehrsson), den kloke gamle Tobias (Patrik Nylund) och den barska tant Sofie, förträffligt spelad av Anette Johansson.

Och inte att förglömma - de tre tokiga rövarna Kasper (Niclas Johansson), Jesper (Pontus Kråklind) och Jonatan (Anders Larsson), som är några riktiga busar - fast snälla sådana.

Det är en stor, men vältrimmad ensemble på scen som bjuder på kreativa nummer och en och annan överraskning. Dessutom får publiken vara när det är dags att sjunga Kamomillasången.

För regin står Hillevi Blom tillsammans med regiassistent Neta Åhs, koreograf är Jennifer Kihlstedt och Niclas Johansson är producent.

Föreställningen spelas vid ytterligare sju tillfällen under mars månad.