Gudhems hembygdsförening bjuder återigen in till sitt traditionella midsommarfirande i Forentorp. Förutom lekar, hinderbana, chokladhjul, lotteri, pilkastning och självklart små grodorna runt midsommarstången kommer besökarna även få ta del av musik, sång och även en gnutta magi.

– Vi har hart sådan tur att vi fått tag på några helt fantastiska ungdomar som står för underhållningen i år, säger Britt-Maria Johannesson från Gudhems hembygdsförening.

Musikunderhållningen framförs av de båda gymnasieeleverna Agnes Rehn och Elias Götlind. Med blandade konstellationer av sång, fiol, gitarr och keyboard kommer de båda bjuda på äldre och nyare sånger på både svenska och engelska.

– Vi hoppas att vi kan skapa lite midsommar-feeling, säger Agnes som till hösten börjar tredje året på estetiska programmet på Ållebergsgymnasiet.

Adin Barlov, som går under sitt artistnamn Adin Trollkarl, gästar midsommarfirandet på Forentorp för för tredje gången, utlovar en magisk familjeföreställning där både barn och vuxna får känna sig delaktiga. Enligt Adin själv anser han sig inte vara en helt vanlig trollkarl som skrider fram på scen med en hatt och ett par trolleritrick.

– Mitt mål är att skapa magi tillsammans med publiken. Jag kommer bjuda på en spännande föreställning med mycket glädje och humor inblandat. Det kommer att följa en röd tråd genom uppträdandet samtidigt som det händer väldigt mycket grejer, förklarar Adin Barlov som redan som sexåring började intressera sig för trolleri.

Annons

Förutom de nya underhållningsinslagen kommer firandet fortlöpa enligt tradition. Konferencier för eftermiddagen är Johan Widunder och tillsammans med Yngve Johansson på fiol leder de dansen runt midsommarstången, som kläs kvällen innan då den som vill vara med är välkommen att delta.

– Många blommor är ju redan överblommade nu. Men vi börjar med att klä den med björkris så får vi se vad vi får ihop för blommor att smycka vår midsommarstång med, säger Karin Wallin.

Gudhems hembygdsförening hoppas nu på en riktigt härligt och naturskönt midsommarfirande med musik, dans och glädje. Enligt Karin Wallin finns det ingen vackrare plats att fira in en av Sveriges mest älskade högtider och Adin Barlov instämmer.

– Så vacker som det är här så kommer det bli ett helt magiskt midsommarfirande.