I P4 Nästa, som tidigare hette Svensktoppen Nästa, kan man skicka in egenskrivna bidrag och det är precis det Sanna har gjort. Hennes bidrag heter Waterloo, vilket givetvis associerar till den gamla Abba-hiten från 1974.

— Men min låt har ingen koppling till den. Det är bara en slump att den heter så. Jag satt hemma vid pianot och plingade, plötsligt fick jag inspiration till en story och eftersom den bygger på ordet Waterloo, så fick det bli låttiteln, förklarar Sanna.

Var i Sydkorea

I höstas var Sanna med om ett spännande äventyr, hon reste till Sydkorea och hon gjorde det av två anledningar, musiken och språket.

— Det blev inga musikaliska framträdanden för mig under besöket där borta, men det var lärorikt på många vis. Jag pluggade koreanska i tre månader, berättar hon.

I en intervju i slutet av förra sommaren berättade Sanna att hon hade deltagit i den svenska uttagningstävlingen inom K-pop World Festival och att just K-pop, en musikstil från nyss nämnda Sydkorea, ligger henne varmt om hjärtat.

Är det rent av så att du klarar av att skriva en låt på koreanska nu?

— Både ja och nej, skulle man kunna säga. Lite enklare låttexter skulle jag nog greja, men det känns lite för simpelt, jag vill skriva lite mer poetiskt.

Via K-popen kan hon kombinera sina två stora intressen, språk och musik.

Annons

— Men som sagt, jag behöver utveckla mina koreanska språkkunskaper ytterligare.

På hemmaplan

För närvarande är det vardag på hemmaplan för den Falköpingsfödda tjejen, som för knappt ett år sedan tog studenten efter att ha gått vid Music and Production i Skara.

— Jag jobbar, faktiskt har jag två jobb, och tanken är att få ihop pengar till att flytta hemifrån och till att ge mig ut på lite nya äventyr, gärna till Sydkorea igen.

Och så var det ju det här med P4 Nästa. Här är Sanna Wermelin en av fem finalister i Skaraborg och hennes bidrag, Waterloo, spelas då och då i radiokanalen.

— Allmänheten kan rösta på de olika bidragen fram till finalen, som avgörs i Lidköping den 31 maj, upplyser Sanna.

Åtta i riksfinalen

Vid finalen kommer de olika artisterna att framföra sitt bidrag live och sedan är det juryns utlåtande i kombination med allmänhetens röster som avgör vem som vinner.

— Bara att ha kommit så här långt är oerhört stort för mig, men när jag nu väl är här, då vill jag förstås vinna, säger Sanna.

Att komma med till riksfinalen skulle förstås vara riktigt stort, men det är tuff väg dit, endast åtta (!) av de 25 olika vinnarna runt om i landet tar en plats i detta sammanhang.