Det är ju inte så konstigt att de kliar en hel del i Santosh Berggrens händer och fötter.

De senaste två åren har han knappt varit ute och tävlat alls. Tidigare har han tävlat mycket i rallycross där han tog ett silver på SM 2008 och efter det körde han Trofeo Abarth-serien innan satsningen på motorsporten kom av sig.

– Förra året blev det två tävlingar och det var samma året innan det. 2013 var senast som jag gjorde min senaste riktiga säsong, berättar han.

Men nu ska det bli ändring på det. Santosh kommer i år att köra hela SM-serien i Super Car Lites som är den näst högsta klassen i landet.

– Vi börjar nu i Skövde den första maj och sedan går den sista tävlingen i Norge i början av oktober. Det blir totalt sex deltävlingar och jag siktar även på att försöka åka en tävling i Höljes som ingår i EM-serien, säger Santosh.

En mästarbil

Bilen som han ska tävla i var han och hämtade i Götene precis innan påsken.

Annons

– Det är Kevin Hansens gamla bil som han vann EM med. Så jag kommer inte att kunna skylla på bilen om det inte går bra, skrattar Santosh.

Det är ett imponerande fordon som står där ute i Floby och väntar på att få tävla. Den där sortens bil som ser snabb ut även när den står helt still. Den här måndagen är den helvit men den ska snart iväg och få sin tävlingskostym.

– Bilen är i stort sett klar. Den ska förstås målas och så ska vi kolla över den en gång till. Det ska dras lite muttrar och så där och så väntar vi på en del som vi har beställt.

Motorn är på 2,4 liter och innehåller 310 hästar. Den gör 0 till 100 på 3,5 sekund.

– Det är fyrhjulsdrift också så den är lite speciell. Jag har aldrig kört en sådan här bil tidigare så jag hoppas kunna testköra den snart.

Taggad och nervös

Ja, det lär nog behövas för allvaret är ju inte särskilt långt bort. Den första SM-deltävlingen i Super Car Lites går alltså i Skövde den första maj.

– Det är länge sedan som jag körde en hel säsong så jag är riktigt taggad. Men också lite nervös, säger Santosh.

Hur höga förhoppningar vågar du ha?

– Det är så svårt att veta. Många som är med har kört den här klassen i ett-två år och kan de här bilarna. Målet är i alla fall att ta sig till någon semifinal. Det är långt ifrån enkelt men det känns som ett rimligt mål just nu. Sedan är det klart att man hoppas på att kunna komma till en A-final, men det krävs väldigt mycket. Vi får se. Jag ska göra så gott jag kan.