Sara Hagström imponerade stort i helgens Swedish League-tävlingar. Den 23-åriga Falköpingsorienteraren lyckades komma tvåa i kort-, lång-, och medeldistans.

Prestationer som ger henne en plats i det svenska EM-laget som i maj får åka till Schweiz. Vilka distanser som Hagström får tävla ska förbundet kommunicera senare under veckan - men att hon är med är knappast någon överraskning.

- Jag hade förberett mig bra och vinterträningen har gått som jag har planerat, säger Sara Hagström.

Karolin Ohlsson vann söndagens medeldistans 21 sekunder före Hagström.

LÄS OCKSÅ: Lång intervju med Sara Hagström - som inspireras av lillasyster Johanna

- Hade jag gjort ett riktigt topplopp hade jag kanske tagit henne, säger Sara som främst la fokus på att säkra en plats till EM.

- Jag lät säkerheten gå före, även om jag visste att jag kunde få bra fart. Förhoppnings går det som jag vill på EM.

23-åringen har en fullspäckad vår och höst framför sig. I juni väntar VM-testar och vill det sig väl kan Hagström få springa VM i Lettland i augusti.

- Det är fortfarande öppet. Jag har en bra grundkapacitet och kan trycka på rätt mycket med träning fortfarande. Tur att jag kan ta igen mig lite på veckodagarna, säger hon.

Annons

Glädjande var också att Vilma Blennow, Falköpings AIK, vann medeldistansen i D20-klassen i Swedish League. Hon var över en minut före tvåan.

Klubbkamraten Elsa Sonesson tog hem sprintsegern i D16, huvudklassen för 16-åringar, och blev dessutom tvåa på söndagens medeldistans. Alva Sonesson blev sexa (sprint), åtta (lång) och trettonde (medel) i helgen ligger hon sjua i totalsammandraget i klassen D18 elit.